Na stole rozvoniava čerstvá paradajková polievka s jemným nádychom bazalky. Ľahký šalát s marinovaným tofu či šťavnatý kurací steak s chrumkavou kôrkou dopĺňa osviežujúca limonáda. A ako bodka lahodný lávový koláč, z ktorého sa po prvom reze vylieva horúca čokoládová náplň.
Vysoký štandard, ktorý poznáte z dobrých reštaurácií, je bežný aj v reštauračných vozňoch Železničnej spoločnosti Slovensko.
Národný dopravca spolu s partnerom WAGON SLOVAKIA KOŠICE teraz prináša do svojich pojazdných reštaurácií jarné osvieženie. Nové sezónne menu už je dostupné vo vybraných reštauračných vozňoch na trase Bratislava – Žilina – Košice.
Jarné menu je zostavené tak, aby ponúklo cestujúcim svieže a vyvážené chute. Na obed tradičný hovädzí vývar s pečeňovými knedlíčkami, poľovnícky hovädzí guľáš s maslovými haluškami, penne Bolognese s parmezánom či exotický thajský Udon pad med s kuracím mäsom. Novinkou je aj ponuka čapovaného piva vo vybraných vozňoch, ktoré si môžete dopriať s výhľadom na scenériu ubiehajúcu za oknom.
Čísla hovoria jasne: vlakové reštaurácie sú hit
Ak si chcete byť istí, že vaše obľúbené jedlo bude dostupné, môžete si ho objednať vopred cez portál www.wagonexpres.sk a vyzdvihnúť si ho priamo v reštauračnom vozni. Cestujúci v 1. triede majú navyše k dispozícii špeciálnu ponukovú kartu s možnosťou donášky jedla priamo na miesto. Stačí naskenovať QR kód a vybrať si jedlo zo svojho mobilného zariadenia.
Reštauračné vozne ZSSK si dlhodobo udržiavajú obľubu medzi cestujúcimi. Minulý rok sa predalo vyše 22 500 porcií raňajok, viac ako 50 000 hlavných jedál a baristi vo vlakoch pripravili takmer 160-tisíc šálok kávy. To len potvrdzuje, že kvalitné stravovanie je bežnou súčasťou komfortného diaľkového cestovania.
Viac spojov, viac služieb
Od decembra zaviedla Železničná spoločnosť Slovensko hodinový takt vlakov na trase Bratislava – Žilina – Košice, čím sa výrazne zlepšila dostupnosť spojov na tejto najvyťaženejšej železničnej trati na Slovensku. Expresné vlaky TATRAN a KRIVÁŇ premávajú pravidelne počas celého dňa, pričom vo väčšine z nich je radený reštauračný vozeň s dvoj až troj člennou posádkou.
Ak z technických dôvodov nie je reštauračný vozeň k dispozícii, alternatívou je mobilný bar s ponukou drobného občerstvenia. Cestujúci si tak môžu vždy dopriať niečo na zahryznutie aj počas jazdy.
Občerstvenie už aj v regionálnych vlakoch
Železničná spoločnosť Slovensko sa snaží spríjemniť cestovanie nielen na hlavných tratiach, ale aj v regionálnych spojoch. Novinkou sú automaty na občerstvenie vo vlakoch na trase Nová Baňa – Banská Bystrica. Ponúkajú rýchly prístup k nápojom a snackom, pričom podporujú aj bezhotovostné platby. Táto služba je vítaným zlepšením pre cestujúcich na regionálnych linkách, kde nie sú radené reštauračné vozne ani mobilné bary.
Jar prináša do vlakov nielen nové menu, ale aj ďalší krok k pohodlnejšiemu cestovaniu. Využite cestu vlakom nielen ako presun, ale ako zážitok – pohodlne sa usaďte, vychutnajte si chutné jedlo a nechajte sa unášať krásami Slovenska. Celú ponuku nového menu v reštauračných vozňoch ZSSK nájdete na webe –Reštauračné vozne | ZSSK.