Gurmánska jar na koľajniciach

Reštauračné vozne ZSSK prichádzajú s novým sezónnym menu.

(Zdroj: ZSSK)

Na stole rozvoniava čerstvá paradajková polievka s jemným nádychom bazalky. Ľahký šalát s marinovaným tofu či šťavnatý kurací steak s chrumkavou kôrkou dopĺňa osviežujúca limonáda. A ako bodka lahodný lávový koláč, z ktorého sa po prvom reze vylieva horúca čokoládová náplň.

Vysoký štandard, ktorý poznáte z dobrých reštaurácií, je bežný aj v reštauračných vozňoch Železničnej spoločnosti Slovensko.

Národný dopravca spolu s partnerom WAGON SLOVAKIA KOŠICE teraz prináša do svojich pojazdných reštaurácií jarné osvieženie. Nové sezónne menu už je dostupné vo vybraných reštauračných vozňoch na trase Bratislava – Žilina – Košice.

Jarné menu je zostavené tak, aby ponúklo cestujúcim svieže a vyvážené chute. Na obed tradičný hovädzí vývar s pečeňovými knedlíčkami, poľovnícky hovädzí guľáš s maslovými haluškami, penne Bolognese s parmezánom či exotický thajský Udon pad med s kuracím mäsom. Novinkou je aj ponuka čapovaného piva vo vybraných vozňoch, ktoré si môžete dopriať s výhľadom na scenériu ubiehajúcu za oknom.

Čísla hovoria jasne: vlakové reštaurácie sú hit

Ak si chcete byť istí, že vaše obľúbené jedlo bude dostupné, môžete si ho objednať vopred cez portál www.wagonexpres.sk a vyzdvihnúť si ho priamo v reštauračnom vozni. Cestujúci v 1. triede majú navyše k dispozícii špeciálnu ponukovú kartu s možnosťou donášky jedla priamo na miesto. Stačí naskenovať QR kód a vybrať si jedlo zo svojho mobilného zariadenia.

Reštauračné vozne ZSSK si dlhodobo udržiavajú obľubu medzi cestujúcimi. Minulý rok sa predalo vyše 22 500 porcií raňajok, viac ako 50 000 hlavných jedál a baristi vo vlakoch pripravili takmer 160-tisíc šálok kávy. To len potvrdzuje, že kvalitné stravovanie je bežnou súčasťou komfortného diaľkového cestovania.

Viac spojov, viac služieb

Od decembra zaviedla Železničná spoločnosť Slovensko hodinový takt vlakov na trase Bratislava – Žilina – Košice, čím sa výrazne zlepšila dostupnosť spojov na tejto najvyťaženejšej železničnej trati na Slovensku. Expresné vlaky TATRAN a KRIVÁŇ premávajú pravidelne počas celého dňa, pričom vo väčšine z nich je radený reštauračný vozeň s dvoj až troj člennou posádkou.

Ak z technických dôvodov nie je reštauračný vozeň k dispozícii, alternatívou je mobilný bar s ponukou drobného občerstvenia. Cestujúci si tak môžu vždy dopriať niečo na zahryznutie aj počas jazdy.

Občerstvenie už aj v regionálnych vlakoch

Železničná spoločnosť Slovensko sa snaží spríjemniť cestovanie nielen na hlavných tratiach, ale aj v regionálnych spojoch. Novinkou sú automaty na občerstvenie vo vlakoch na trase Nová Baňa – Banská Bystrica. Ponúkajú rýchly prístup k nápojom a snackom, pričom podporujú aj bezhotovostné platby. Táto služba je vítaným zlepšením pre cestujúcich na regionálnych linkách, kde nie sú radené reštauračné vozne ani mobilné bary.

Jar prináša do vlakov nielen nové menu, ale aj ďalší krok k pohodlnejšiemu cestovaniu. Využite cestu vlakom nielen ako presun, ale ako zážitok – pohodlne sa usaďte, vychutnajte si chutné jedlo a nechajte sa unášať krásami Slovenska. Celú ponuku nového menu v reštauračných vozňoch ZSSK nájdete na webe –Reštauračné vozne | ZSSK.

SkryťVypnúť reklamu

Najčítanejšie na My Regióny

Komerčné články

  1. Ako komplexne a účinne vyriešiť problém akútnej hnačky
  2. Firmy otvorene o tom, kam AI pustia a kam už nie
  3. Navrhni si tričko, sadni do tieňa a oddychuj
  4. S tanečnicou Katarínou Jakeš na výlete v Košiciach
  5. Majster cukrár radí: Tento dezert dodá každej letnej párty šťavu
  6. Private equity fondy priťahujú čoraz viac slovenských investorov
  7. Hodnotenie profesionála: Hotely na Zakynthose prekvapia detailmi
  8. Nie je zlato ako zlato, nájdete ho pri bežnom nákupe potravín
  1. Private equity fondy menia budúcnosť rodinného podnikania
  2. Private equity fondy priťahujú čoraz viac slovenských investorov
  3. Navrhni si tričko, sadni do tieňa a oddychuj
  4. Majster cukrár radí: Tento dezert dodá každej letnej párty šťavu
  5. Čo čítať v lete? Tipy na knihy z nášho vydavateľstva
  6. Ako komplexne a účinne vyriešiť problém akútnej hnačky
  7. S tanečnicou Katarínou Jakeš na výlete v Košiciach
  8. Hodnotenie profesionála: Hotely na Zakynthose prekvapia detailmi
  1. Expert varuje: Takto vás podvodníci oberú o všetky úspory 8 038
  2. Hodnotenie profesionála: Hotely na Zakynthose prekvapia detailmi 7 382
  3. Majster cukrár radí: Tento dezert dodá každej letnej párty šťavu 6 536
  4. Firmy otvorene o tom, kam AI pustia a kam už nie 4 771
  5. Last minute zájazdov je každé leto menej. Kde ich ešte nájdete? 3 872
  6. Nie je zlato ako zlato, nájdete ho pri bežnom nákupe potravín 3 790
  7. S tanečnicou Katarínou Jakeš na výlete v Košiciach 3 615
  8. Čo môže spôsobiť minúta navyše pri pražení kávy? 3 292
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
  1. Ján Karas: Boh nehľadá lajky, ale skutky (alebo: Čo v nás ešte zostalo z človeka)
  2. Anton Kaiser: 100 rokov organizovanej turistiky XLVIII.
  3. Zuza Fialová: Spôsobuje klimatická zmena pád režimov, štátov a vlád?
  4. Jozef Huljak: 6G pre smrteľníkov: Bude to revolúcia alebo len rýchlejší internet?
  5. Viktor Pamula: Ako si Eštok Šutaj PR robí
  6. Ján Valchár: Ako vysušiť Rusko
  7. Daniel Guľaš: Drony nad Moskvou: Úderný zásah do ruskej ekonomiky
  8. Eva Gallova: V Karlových Varoch vyhral Slovák
  1. Ivan Čáni: Migaľ si svoje prvé a s pravdepodobnosťou hraničiacou s istotou aj posledné volebné obdobie užíva „naplno“. 35 118
  2. Matúš Radusovsky: Biela pena na mede – Znak kvality alebo dôvod na obavy? 12 357
  3. Ľudmila Križanovská: Zlákal ju multilevel marketing. Prišla o peniaze, aj priateľov 8 763
  4. Rado Surovka: Robert, tak sa o má robiť, do psej matere ! 7 925
  5. Matej Galo: Pán Fico, profitujete z ruského plynu? Len sa pýtam. 7 657
  6. Ivan Mlynár: Ficove triky sa pred zavretými dverami Friedricha Merza zmenili na Ficove tiky. 6 499
  7. Ľuboslava Šusteková: Chrumkavé sladkokyslé zavárané uhorky mojej babky 6 044
  8. Juraj Kumičák: Atrapa 5 656
  1. Marcel Rebro: Verím, že dobijeme dobrým ľuďom baterky
  2. Roman Kebísek: Štúr na Slovanskom zjazde r. 1848: Prioritou Slovanov nie je záchrana Rakúska
  3. Post Bellum SK: Priatelia-Maďari, ktorí zohrali kľúčovú rolu počas Nežnej revolúcie
  4. Radko Mačuha: Peter Pellegrini je prezidentom vojny.
  5. Marcel Rebro: Za každým padlým hrdinom zostala stolička pri stole. A často aj dieťa, ktoré stratilo otca
  6. Marcel Rebro: Deti z Nikopola túžia po tábore. Autobusy však nejdú, vodiči majú strach z dronov
  7. Marcel Rebro: Majú dvadsaťštyri. Namiesto vysokej školy žijú v diere na fronte a eliminujú Rusov.
  8. Roman Kebísek: Po vyše sto rokoch preložili z francúzštiny životopis Štúra od Turcerovej
  1. Ján Karas: Boh nehľadá lajky, ale skutky (alebo: Čo v nás ešte zostalo z človeka)
  2. Anton Kaiser: 100 rokov organizovanej turistiky XLVIII.
  3. Zuza Fialová: Spôsobuje klimatická zmena pád režimov, štátov a vlád?
  4. Jozef Huljak: 6G pre smrteľníkov: Bude to revolúcia alebo len rýchlejší internet?
  5. Viktor Pamula: Ako si Eštok Šutaj PR robí
  6. Ján Valchár: Ako vysušiť Rusko
  7. Daniel Guľaš: Drony nad Moskvou: Úderný zásah do ruskej ekonomiky
  8. Eva Gallova: V Karlových Varoch vyhral Slovák
  1. Ivan Čáni: Migaľ si svoje prvé a s pravdepodobnosťou hraničiacou s istotou aj posledné volebné obdobie užíva „naplno“. 35 118
  2. Matúš Radusovsky: Biela pena na mede – Znak kvality alebo dôvod na obavy? 12 357
  3. Ľudmila Križanovská: Zlákal ju multilevel marketing. Prišla o peniaze, aj priateľov 8 763
  4. Rado Surovka: Robert, tak sa o má robiť, do psej matere ! 7 925
  5. Matej Galo: Pán Fico, profitujete z ruského plynu? Len sa pýtam. 7 657
  6. Ivan Mlynár: Ficove triky sa pred zavretými dverami Friedricha Merza zmenili na Ficove tiky. 6 499
  7. Ľuboslava Šusteková: Chrumkavé sladkokyslé zavárané uhorky mojej babky 6 044
  8. Juraj Kumičák: Atrapa 5 656
  1. Marcel Rebro: Verím, že dobijeme dobrým ľuďom baterky
  2. Roman Kebísek: Štúr na Slovanskom zjazde r. 1848: Prioritou Slovanov nie je záchrana Rakúska
  3. Post Bellum SK: Priatelia-Maďari, ktorí zohrali kľúčovú rolu počas Nežnej revolúcie
  4. Radko Mačuha: Peter Pellegrini je prezidentom vojny.
  5. Marcel Rebro: Za každým padlým hrdinom zostala stolička pri stole. A často aj dieťa, ktoré stratilo otca
  6. Marcel Rebro: Deti z Nikopola túžia po tábore. Autobusy však nejdú, vodiči majú strach z dronov
  7. Marcel Rebro: Majú dvadsaťštyri. Namiesto vysokej školy žijú v diere na fronte a eliminujú Rusov.
  8. Roman Kebísek: Po vyše sto rokoch preložili z francúzštiny životopis Štúra od Turcerovej
SkryťZatvoriť reklamu