Lidl si vo februári „upiekol“ pre zákazníkov exkluzívnu novinku a množstvo chrumkavých odmien

Chlieb. Neexistuje snáď žiadna iná potravina, ktorá by sa stala synonymom pre stravu ako takú. Vedeli ste, že pokryje až 25 % dennej potreby energie?

Historici zistili, že chlieb, najzákladnejšia potravina, má pravdepodobne 30 000 rokov. Predchodcu chleba konzumoval už prahistorický človek a jeho pôvod nie je v Mezopotámii, ani v Egypte, ale v Európe. Obľúbenosti sa teší dodnes a nemusíte poň chodiť ďaleko. V Lidli nájdete rôzne a vždy chrumkavé chleby, priamo z pece. Diskont teraz prichádza s čerstvou novinkou, rustikálnym chlebom z kamennej pece.

Chlieb náš každodenný

V mnohých domácnostiach je považovaný za základ jedálnička. Tvorí súčasť raňajok, sprevádza detí formou desiaty v škole a je vítaným spoločníkom pre rodinnú večeru. Nie nadarmo je tento pokrm považovaný za nadčasové jedlo jedál.

Je symbolom života, čo zdôrazňuje aj pradávny slovanský zvyk z obdobia Veľkej Moravy, pretrvávajúci do dnešných čias. Chlebom a soľou vítame vzácnych hostí. Tento rukou vyrábaný pokrm má svoje miesto naprieč kultúrami. Jeho pomenovanie Pascha v židovskej obci je odvodené od starej židovskej slávnosti Pesach. V kresťanskom svete je spájaný s Bielou sobotou, kedy bol rozdelený medzi všetkých členov rodiny a nevyšla navnivoč ani omrvinka, jeho zvyšok sa ušiel aj dobytku pre zdravie a plodnosť. Položením chleba na vianočný stôl zabezpečilo rodine jeho každodenný dostatok. A svoju úlohu hojnosti zohrával aj pri jarnej orbe. V domácnostiach bol vždy znamením dostatku.

Chlieb je nadčasové jedlo jedál právom so svojou históriou a bohatým symbolizmom. Pripomína nám, že aj zdanlivo jednoduché veci v sebe ukrývajú veľkú chuť. Veď kto z nás si nezažil prvé vlastné kváskovanie počas príchodu svetovej pandémie Covid19? Ak niekomu vyšiel chlieb, alebo rožky na prvýkrát bol hviezdou sociálnych sietí, ktorej sa tajne závidelo. Poznateľnosť nedostatku nám ukázala jeho vzácnosť.

Lidl pekáreň

V pekárni diskontu Lidl vám ho každý deň pripravia a dodajú vždy čerstvý a priamo z pece. A čo je dôležité, pekárenské výrobky sú dostupné každý deň za nízke ceny. Podľa vášho životného štýlu si nájdete to pravé pečivo, či už máte chuť na fitnes bagetu, pšeničný kváskový chlieb alebo exkluzívnu novinku v podobe rustikálneho chleba z kamennej pece. Práve pomalé pečenie v kamennej peci zaručí, že chlieb získa dokonalo hnedú a chrumkavú kôrku. Chlieb fermentuje v štyroch fázach, čo zaručuje jeho jedinečnú textúru a chuť. Pri výrobe sa používa typ kvásku – biga, ktorý je typický pre talianske pekárne. Je známy tým, že predlžuje čerstvosť chleba a zvýrazňuje hĺbku jeho chuti. Dozrieva až 20 hodín a pýši sa čistým zložením bez kypriacich látok, farbív, emulgátorov a palmového oleja.

Chrumkavé darčekobranie

Diskont počas celého januára odmeňoval svojich zákazníkov vo forme kupónov za nákup čerstvého ovocia a zeleniny. Tentokrát rovnaký model odmien len s iným sortimentom čaká verných zákazníkov počas celého februára za nákup chrumkavého pečiva.

Vernostný program – chrumkavé darčekobranie štartuje už 1. februára vo všetkých Lidl predajniach na Slovensku. Zákazníci môžu zbierať odmeny počas celého mesiaca vo forme kupónov na 1 kus pečiva zadarmo.

Za nákup pečiva v celkovej hodnote 5 € získava zákazník kupón na Fitnes bagetu alebo Makovku. V druhej úrovni, kedy nákup pečiva dosiahne výšku 10 €, získa zákazník kupón na Luhovaný praclík či Šisku s náplňou. Za nákup pečiva v hodnote 15 € je zas odmenou Brioškový croissant alebo Croissant s párkom. Posledný najvyšší cieľ za nákup pečiva je vo výške 20 €, kedy zákazník dosiahne odmenu vo forme kupónu na Rustikálny chlieb alebo Ovocný koláč.

Ako na to?

  • V prvom kroku stačí naskenovať pri nákupe kartu Lidl Plus.
  • Dôležité je dosiahnuť niektorý z cieľov za nákup pečiva.
  • Následne získava zákazník odmenu vo forme kupónu konkrétneho pečiva, ktoré má navyše k nákupu zadarmo.

Ak ešte stále aplikáciu Lidl Plus nemáte nainštalovanú vo vašom zariadení, stiahnite si ju teraz a užívajte si jej výhody.

SkryťVypnúť reklamu

Najčítanejšie na My Regióny

Komerčné články

  1. Anna Macaláková: Výnos je len časť príbehu investície
  2. Ako sa vyhnúť cukrovke 2. typu: Prvý krok urobte ešte dnes
  3. Plač, krik, frustrácia. Rodičia opisujú, čo im pomohlo
  4. Tankovanie, ktoré sa vám vráti: káva, zľavy aj pohodlie
  5. V Maroku sa za pár dní ocitnete v horách, púšti aj pri oceáne
  6. Hirošima (reportáž Johna Herseyho) v denníkoch SME a Korzár
  7. Top dopravné stavby, ktoré menia Bratislavu a okolie
  8. Domáce poistenie v dobe nárastu extrémov počasia a škôd
  1. Invázne rastliny ako superpotraviny
  2. Hirošima (reportáž Johna Herseyho) v denníkoch SME a Korzár
  3. Keď tankovaním získate viac než len plnú nádrž
  4. V Maroku sa za pár dní ocitnete v horách, púšti aj pri oceáne
  5. OTS: Stanovisko LESY SR k tvrdeniam politickej strany Demokrati
  6. Tento recept na svieže letné občerstvenie si nenechajte ujsť
  7. Top dopravné stavby, ktoré menia Bratislavu a okolie
  8. LESY SR si držia drevo doma: 99 % produkcie zostáva na Slovensku
  1. Toto je Balkán? Roky prehliadané Albánsko prekvapuje 10 820
  2. Ficova vláda extrémne zbrojí, u Kaliňáka kašlú na zákon 9 831
  3. Plač, krik, frustrácia. Rodičia opisujú, čo im pomohlo 7 720
  4. V Maroku sa za pár dní ocitnete v horách, púšti aj pri oceáne 3 677
  5. Kam v auguste k moru? 4 tipy na last minute dovolenku 3 087
  6. Top dopravné stavby, ktoré menia Bratislavu a okolie 3 055
  7. Ako sa vyhnúť cukrovke 2. typu: Prvý krok urobte ešte dnes 2 812
  8. Hirošima (reportáž Johna Herseyho) v denníkoch SME a Korzár 1 935
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
  1. Ernest Klotton: Fico, ako bezpečnostné riziko
  2. Štefan Šturdzík: Vzduchovka - aspoň niečo súdruhovia urobili dobre.
  3. Martina Bittnerová: Z Frederiky sa stala Mína. A z Míny legenda II.
  4. Ivan Mlynár: Matúš Šutaj Eštok, na konci dňa hlboké ospravedlnenie Hamranovi, Spišiakovi a čurillovcom stačiť nebude
  5. Ivan Čáni: V Smere seno nežerú. Tomu verím.
  6. Miroslav Pollák: Vodu kázal a víno pil - sociálny demokrat
  7. Ľubor Šešera: Lago di Como – jazero (nielen) celebrít
  8. Júlia Piraňa Mikolášiková: Zaujatý sudca v kauze čurillovcov: 20 rokov priateľstva, návštevy, obedy, večere s exšéfom policajných odposluchov (+ audioverzia)
  1. Martin Fronk: Igelitka z roku 1990 a obchod, ktorý zabudol na rok 2025 26 401
  2. Elena Antalová: Takže k tým Rážovcom a nášmu skvelému životu 15 055
  3. Jozef Foltýn: Podpriemerný Slovan zaujal len arogantným trénerom 7 613
  4. Rado Surovka: Ficove supy už krúžia nad Slovenskom 7 526
  5. Monika Albertiová: Máme po puči 7 257
  6. Radko Mačuha: Viete, ako býva Šimečka a ako Fico? 6 813
  7. Dorota Nvotová: Nebojím sa pána 4 950
  8. Viktor Pamula: Čurillovci 4 435
  1. Radko Mačuha: Za neonacizmus na Ukrajine môže Putin.
  2. Marcel Rebro: Trump a Putin na Aljaške: Rokovanie o Ukrajine bez Ukrajiny
  3. Marcel Rebro: Rusko obkľúčené NATO? Skôr obkľúčené rozprávkami z Kremľa
  4. Věra Tepličková: Prirodzene k prirodzeniu (nevhodné pre deti a slabšie/citlivejšie povahy)
  5. Věra Tepličková: Od buka do buka a máme tu Mamuka
  6. Radko Mačuha: Organizátor majdanu bol na káve pred úradom vlády.
  7. Radko Mačuha: Viete, ako býva Šimečka a ako Fico?
  8. Marcel Rebro: Fico tvrdí, že v Kyjive nie je vojna. My práve začíname tábor pre ženy a deti padlých z Kyjiva.
SkryťZatvoriť reklamu