Slovenská pražiareň oživila klasiku

Káva Nový Standard si získal aj Londýn!

V dnešnom svete plnom nových chutí a trendov je stále náročnejšie nájsť niečo autentické, čo zároveň osloví aj náročnejších milovníkov kávy. Slovenskej pražiarni kávy Coffeein, ktorá tento rok oslávila svoje 13. narodeniny sa to podarilo. Ich jedinečná kávová zmes Nový Štandard dobila svetovú gastronómiu v Londýne.

Reinkarnácia legendy

Káva Nový Standard nie je len ďalšia výberová káva – je to oživenie starej klasiky, ktorú pamätníci mohli poznať ako „standard směs“, ktorá sa ale vyrábala na tony a bola to nekvalitná a prepražená káva. „Naším cieľom bolo upražiť kávu, ktorá nastavuje nové štandardy. Takto si predstavujeme kávový štandard 21. storočia. Je to zmes výberovej Brazílie a mokro spracovenaj robusty najčerstvejších zberov. Samozrejmosťou je čerstvé praženie kávy.“ povedal Peter Szabó, pražiar a majiteľ pražiarne COFFEEIN.

Kvalita ocenená v Londýne

Tento kávový skvost získal uznanie aj na medzinárodnej úrovni. Nový Standard bol ocenený prestížnou cenou Great Taste Awards v Londýne, čo potvrdzuje jeho výnimočnú kvalitu a to, že nejde len o nostalgickú spomienku, ale o kávu, ktorá má svoje miesto aj v súčasnosti. „Ocenenie v Londýne nás neskutočne potešilo, pretože sa nám potvrdilo, že robíme kvalitnú kávu, ktorú dokáže oceniť aj odborná porota na svetovej úrovni. Dopyt po našich kávach narastá a objednávajú si ju ľudia z celej Európy. Kávu pražíme a dodávame do kaviarní aj vo Švajčiarsku, Českej Republike, Maďarsku, Nemecku, ale aj v Londýne“ pokračoval v rozhovore Peter.

Poznáte Slovenskú pražiareň kávy COFFEEIN?

Peter založil e-shop s kávou COFFEEIN už v roku 2011 a od roku 2014 si kávu aj sám praží. Za 13 rokov sa stala pražiareň najväčším e-shopom s výberovou kávou na Slovensku a získala viacero medzinárodných aj tuzemských ocenení. Výberové kávy nakupujú priamo od farmárov a navštevujú ich aj osobne. Peter teraz loví kávu na Sumatre a ich cestu za kávou môžete sledovať na ich instagramovom profile @coffeein_sk. „Priama spolupráca s farmármi je alfou a omegou pre našu pražiareň. Budujeme vzťahy, pomáhame so zbermi a učíme sa priamo od farmárov o káve. Vďaka tomu rozumieme káve lepšie a to dokážeme pretaviť aj do praženia“. hovorí Peter.

Ochutnajte ocenenú Slovenskú kávu aj vy

Či už je to Nový Standard, alebo niektorá z ďalších výnimočných káv, každá šálka v sebe nesie príbeh farmárov a odborné umenie praženia s dlhoročnými skúsenosťami. Coffeein stavia na čerstvosti, udržateľnosti a láske ku kvalite – a tieto hodnoty si získali uznanie na medzinárodných oceneniach. „Verím, že našu prácu dokážu oceniť aj slovenskí kávičkári. Myslím si, že by každý milovník kávy mal ochutnať výberovú kávu aspoň raz v živote a spoznať ten rozdiel a krásu, ktorú výberová káva ponúka.

Chcete podporiť Slovenskú pražiareň a ochutnať ich kávy? S kódom MY10 teraz získate aj 10% zľavu na celý nákup výberových káv. Klikajte na e-shop s kávou www.coffeein.sk

SkryťVypnúť reklamu

Najčítanejšie na My Regióny

Komerčné články

  1. Last minute zájazdov je každé leto menej. Kde ich ešte nájdete?
  2. Letný literárny výber vložený v denníkoch SME a Korzár
  3. Sviatočný Devín otvárame pre všetkých
  4. Črevné problémy, pohlavné choroby či poškodenie kože
  5. Nízke úspory a dôchodky? Tieto 3 faktory ovplyvnia Slovensko
  6. Veda je pre Jaroslava Ferenca spôsob, ako zužitkovať kreativitu
  7. Hotely Falkensteiner: Letný raj na chorvátskom pobreží
  8. Ako často treba čistiť fasádu? Niektoré si vystačia samy
  1. Letný literárny výber vložený v denníkoch SME a Korzár
  2. Last minute zájazdov je každé leto menej. Kde ich ešte nájdete?
  3. Sviatočný Devín otvárame pre všetkých
  4. Nízke úspory a dôchodky? Tieto 3 faktory ovplyvnia Slovensko
  5. Črevné problémy, pohlavné choroby či poškodenie kože
  6. Lesopark Hlboké slávnostne otvára svoje brány
  7. Veda je pre Jaroslava Ferenca spôsob, ako zužitkovať kreativitu
  8. McDonald’s otvoril svoju prvú reštauráciu v Spišskej Novej Vsi
  1. Čo môže spôsobiť minúta navyše pri pražení kávy? 7 906
  2. Nový symbol Bratislavy je hotový. Pozreli sme sa, ako vyzerá 6 741
  3. Hotely Falkensteiner: Letný raj na chorvátskom pobreží 5 764
  4. Kde najradšej nakupujeme potraviny? Toto je srdcovka Slovákov 5 049
  5. Sedemnásť hotelov pre rodiny s deťmi, kde si oddych užijú všetci 5 039
  6. Ako často treba čistiť fasádu? Niektoré si vystačia samy 4 720
  7. Viete, ako prekonať zlý cash flow aj transakčnú daň? 3 417
  8. Črevné problémy, pohlavné choroby či poškodenie kože 3 328
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
  1. Anton Kovalčík: Vatikán a iné štáty v Druhej svetovej. Balkán.
  2. Vladimír Bojničan: Čo tu vlastne ostalo po Cyrilovi a Metodovi? Nič, len iracionálne dogmatické náboženstvo a preto ani nie je čo oslavovať
  3. Ján Škerko: Ak vás toto neohromí, tak vás to musí aspoň prinútiť k zamysleniu
  4. Tomáš Vereš: Cena spokojnosti
  5. Janka Bittó Cigániková: Cirkev na gynekológii? Žiaľ, Cigániková nepreháňala
  6. Soňa Bulbeck: O čašníkoch, Ester a zrušených letoch...
  7. Jozef Varga: Slúžil som v armádach štyroch štátov / 110. /
  8. Vladimír Krátky: Moderná Bratislava ( moderné Slovensko ) .
  1. Radko Mačuha: Viete na čom jazdí Šimečka? 192 324
  2. Radko Mačuha: Je to také Smerácke. 7 159
  3. Peter Slamenik: Žid sa už poučil 7 109
  4. Ján Valchár: Geniálne načasovanie útoku na Irán 5 701
  5. Eva Gallova: Adela Vinczeová doma zažívala muky, ale nevolali záchranku, aby nezaťažovali systém 4 668
  6. Vlado Jakubkovič: Muž je muž, žena je žena ... a Slovensko je v ... 4 507
  7. Richard Lunter: Za 30 rokov vznikli na Slovensku "tri nové Bratislavy" 3 727
  8. Ján Valchár: O zemiakoch, Šáhidoch a pasákoch 2 954
  1. Věra Tepličková: Šok v Martine alebo Alimachalala a 40 lúpežníkov(voľné pokračovanie Šoku v Levoči a Šoku v Bratislave)
  2. Radko Mačuha: Prezident bol v SNG podporiť kolabujúci rezort Šimkovičovej
  3. Věra Tepličková: Tri čisté okresy? Volám po vyvodení zodpovednosti!
  4. Marcel Rebro: Dnipro v slzách: Keď sa deti stávajú terčom
  5. Radko Mačuha: Je to také Smerácke.
  6. Marcel Rebro: Jeden deň bez vojny: Deti z Nikopolu zažili výlet, na aký sa nezabúda
  7. Radko Mačuha: Také peniaze Cyril a Metod nikdy nevideli.
  8. Roman Kebísek: Čierny štvorec: Abstraktné umenie prešlo do absolútna a filozofickej roviny
  1. Anton Kovalčík: Vatikán a iné štáty v Druhej svetovej. Balkán.
  2. Vladimír Bojničan: Čo tu vlastne ostalo po Cyrilovi a Metodovi? Nič, len iracionálne dogmatické náboženstvo a preto ani nie je čo oslavovať
  3. Ján Škerko: Ak vás toto neohromí, tak vás to musí aspoň prinútiť k zamysleniu
  4. Tomáš Vereš: Cena spokojnosti
  5. Janka Bittó Cigániková: Cirkev na gynekológii? Žiaľ, Cigániková nepreháňala
  6. Soňa Bulbeck: O čašníkoch, Ester a zrušených letoch...
  7. Jozef Varga: Slúžil som v armádach štyroch štátov / 110. /
  8. Vladimír Krátky: Moderná Bratislava ( moderné Slovensko ) .
  1. Radko Mačuha: Viete na čom jazdí Šimečka? 192 324
  2. Radko Mačuha: Je to také Smerácke. 7 159
  3. Peter Slamenik: Žid sa už poučil 7 109
  4. Ján Valchár: Geniálne načasovanie útoku na Irán 5 701
  5. Eva Gallova: Adela Vinczeová doma zažívala muky, ale nevolali záchranku, aby nezaťažovali systém 4 668
  6. Vlado Jakubkovič: Muž je muž, žena je žena ... a Slovensko je v ... 4 507
  7. Richard Lunter: Za 30 rokov vznikli na Slovensku "tri nové Bratislavy" 3 727
  8. Ján Valchár: O zemiakoch, Šáhidoch a pasákoch 2 954
  1. Věra Tepličková: Šok v Martine alebo Alimachalala a 40 lúpežníkov(voľné pokračovanie Šoku v Levoči a Šoku v Bratislave)
  2. Radko Mačuha: Prezident bol v SNG podporiť kolabujúci rezort Šimkovičovej
  3. Věra Tepličková: Tri čisté okresy? Volám po vyvodení zodpovednosti!
  4. Marcel Rebro: Dnipro v slzách: Keď sa deti stávajú terčom
  5. Radko Mačuha: Je to také Smerácke.
  6. Marcel Rebro: Jeden deň bez vojny: Deti z Nikopolu zažili výlet, na aký sa nezabúda
  7. Radko Mačuha: Také peniaze Cyril a Metod nikdy nevideli.
  8. Roman Kebísek: Čierny štvorec: Abstraktné umenie prešlo do absolútna a filozofickej roviny
SkryťZatvoriť reklamu