Utorok, 30. november, 2021 | Meniny má Ondrej, AndrejKrížovkyKrížovky

Ste náročný a hľadáte víno s nízkym obsahom histamínu a vegan?

Ochutnajte NAŠE VINOHRADY Selection.

Poznať príbeh a pôvod vína je pre jeho milovníkov fascinujúce. Navyše, naliať si víno, o ktorom viete, že je z rúk jedného vinára a vinohradníka, je o to väčším potešením. Vinohradníctvo a vinárstvo Naše Vinohrady pestuje hrozno vo vlastných vinohradoch a pozná celý proces výroby vlastného vína. Edícia selection, z ktorej môžete siahnuť po víne Rizling vlašský, Tramín červený, Rulandské šedé alebo Merlot poteší zmysly aj tých náročnejších milovníkov tohto moku.

Na to, aby ste povedali o víne, že je dobré, vám musí v prvom rade chutiť. Jeho aróma a farba rovnako musia splniť vaše očakávania. Aby boli tieto vaše zmysly uspokojené, víno musí tvoriť jeden dokonalý súlad. A taký dokáže vinohradník a vinár, ktorý poctivo a s láskou stojí pri celom procese. Vinohradníctvo a vinárstvo Naše Vinohrady vie, v akých podmienkach rastie hrozno, z ktorého následne vyrába víno.

Výber toho najlepšieho hrozna

,,Vyrobiť víno vyššej kvality sa začína pestovaním hrozna. Hrozno sa vyberá z najlepších polôh a z najvhodnejších odrôd, ktoré naše vinice v danom ročníku ponúkajú,” hovorí vinár Martin Pomfy, ktorý stojí za týmto vinárstvom.

Jednoznačný rukopis vín z vinohradníctva a vinárstva Naše Vinohrady sa rodí práve vo vlastných vinohradoch. Vinice vinárstva Naše Vinohrady sa nachádzajú v Južnoslovenskej vinohradníckej oblasti, v obciach Nová Vieska a Rúbaň, nachádzajúcich sa v najteplejšej vinohradníckej oblasti na Slovensku.

,,Správnym obhospodarovaním viníc prispievame ku ekológii krajiny, vína sa rodia potenciálne, s jasnou odrodovou črtou, VEGAN a s nízkym obsahom histamínu. Budúce víno sa rodí vo vinici, preto je nevyhnutné pestovať vlastné hrozno. Pri výrobe vín máme istotu, že vína pochádzajú z redukovaných úrod a z neprechemizovaného hrozna,” približuje Martin Pomfy.

Rizling vlašský, Tramín Červený, Rulandské šedé alebo Merlot ?

Víno z vyššej línie selection je vyrobené z toho najlepšieho, čo je dopestované v ich vinohradoch na rozlohe 150 hektárov. Víno z tejto edície je pre tých, ktorí dokážu kvalitu oceniť. Naše Vinohrady Selection je možné kúpiť iba v Tesco Slovensko. Nech už siahnete po víne Rizling vlašský, Tramín červený, Rulandské šedé alebo Merlot vedzte, že každé jedno má svoje charakteristické a jedinečné črty.

Ak sa rozhodnete pre Rizling vlašský, do pohára si nalejete víno žlto-zelenkavej farby. Pocítite intenzívnu, priestrannú arómu, citrusové plody i sladké drievko. Na jazyku sa rozvinie elegantné, harmonické víno, ktoré je doplnené o šťavnatosť a minerálny tón.Ako približuje Martin Pomfy, Rizling vlašský je pre neho najelegantnejším vínom, ktoré nie je extra plné a ťažké.

,,Rizling vlašský pre bežného človeka znie nezaujímavo, ale je to moje najmilšie a som presvedčený, že aj najkvalitnejšie víno z línie selection. Veľa krát podľahneme marketingu, moderným trendom a to najcennejšie, čomu sa na Slovensku výborne darí, prehliadame. Toto víno sa skvelo pije, je pre širšie masy ľudí, nie je komplikované, je ľahko pochopiteľné, je veľmi vyvážené, harmonické, nič z neho nevytŕča a všetko do seba zapadá. Môžeme v ňom nájsť čerstvo olúpaný vlašský oriešok, citrusové plody a náznak minerality“ odhaľuje.

Tramín červený je víno zlatisto – zelenkavej farby. Už pri prvom nádychu ucítite intenzívnu a priestrannú arómu, korenistosť, muškát i citrusové plody. Chuť tohto vína je potenciálna, kopírujúca aromatické vnemy, doplnená o šťavnatosť a minerálny tón.

Zanietený vinohradník a vinár Pomfy, ktorý do vína vkladá kus svojho srdca hovorí, že zlatistá zložka farby tohto vína prezrádza skvelú vyzretosť hrozna. „Ročník doprial, aby mohlo hrozno ostať dlhšie vo vinici a viac vyzrievať. Zelený odlesk prezrádza, že hrozno bolo veľmi šetrne a odborne spracované,“ dodáva.

Skvelo dozreté hrozno sa vo víne odzrkadlilo slušnou plnosťou. Je dlhé a intenzívne. „Šťavnatosť prezrádza dostatočné množstvo kyselín a ak je víno aj plnšie, má vyšší potenciál na vyzrievanie. Minerálny tón má málo vín a z Južnoslovenskej oblasti je to skôr rarita. Nie je tam kamenisté podložie, preto sa na máloktorom mieste zrodí vo víne tento vnem. Napríklad v Malých Karpatoch máme vo viniciach bridlicu a aj iné typy hornín, ktoré sa pri malých úrodách odzrkadlia vo vínach. V Tramíne môžeme vari najviac detekovať kvet ruže a ružový olej,“ objasňuje.

Rulandské šedé je moderná, veľmi zaznávaná odroda, ktorú vari najviac preslávilo Taliansko, kde sa nazýva Pinot Grigio. Zaujímavosťou tejto odrody je jeho vzhľad. „Hrozno je slabo červenej farby a bobule sa javia ako metalické. Ak vinár spracuje hrozno šetrne, pri chlade, farba sa neuvoľní do hroznovej šťavy a biele víno nebude mať jemne naružovelý, prípadne ryšavý tón. V aróme sa najľahšie detekuje žltá dozretá williamsova hruška, kvapka šťavy z hruškového kompótu a kvapka medu,“ vysvetľuje odborník.

Merlot prezradí inenzívna, karmínovo červená farba i intenzívna, priestranná aróma. V tomto víne ucítite arómu čierneho bobuľového ovocia, kávy a sladkého drievka. Chuť vína je taktiež potenciálna, kopírujúca aromatické vnemy.

Podľa Pomfyho slov, je to veľmi stará, medzinárodná, po celom svete veľmi rozšírená odroda, ktorej sa aj na Slovensku veľmi dobre darí. Aj v slabších ročníkoch hrozno dozreje, čo napríklad pri odrode Cabernet sauvignon neplatí. Zber býva od polovice októbra, ale pri malej úrode a v skvelom ročníku aj trocha skôr. „Hodí sa na ružové vína a aj na krásne ovocné a zamatové červené vína. Francúzsko asi najviac preslávilo túto odrodu, nakoľko sa pestuje v celosvetovo známej oblasti Bordeaux a vyrábajú z nej skvelé vína. Z Talianska je z odrody Merlot najdrahším vyrobeným vínom Masseto. S veľkou obľubou sa pestuje aj v novom svete. Je to odroda, ktorá nesie vína vyznačujúce sa vyššou plnosťou,“ poodhalil Pomfy.

Vo víne Merlot z produkcie Naše Vinohrady, z línie selection môžeme navyše nájsť kvapku čerešňového kompótu, tabak, ale aj „pekné kyselinky“, ktoré predlžujú vínu život.

Naše Vinohrady Selection je víno s vlastným príbehom. Také, ktorého pôvod vás nesklame a chuť príjemne prekvapí. Kúpite exluzívne v Tesco Slovensko.

Skryť Vypnúť reklamu

Najčítanejšie na My Regióny

Inzercia - Tlačové správy

  1. BLoKK v Bratislave je pred dokončením, ponúka posledné apartmány
  2. Ako si zvýšiť penziu aj s priemerným platom?
  3. Spoznajte protizápalové účinky Kypriny úzkolistej spod Tatier
  4. Vianočné nákupy bez stresu? Pozrite sa, či na to idete správne
  5. Zaujímavé štúdium, skvelá práca aj plat. Vieš, kam ísť
  6. inFEEnity posilní Samuel Oriňák
  7. Pomáhajú firmám zarábať viac. Polepšili si aj živnostníci
  8. Výhody najväčšej obchodnej siete objavuje aj verejný sektor
  9. Chcete vedieť, kto fotí influencerky, celebrity a hviezdy?
  10. Krízové balíčky pre ohrozené domácnosti
  1. Granátové jablko prekvapí vás chuťou i aktívnymi látkami
  2. dm a jej zákazníci podporili vznik 15 vzdelávacích centier
  3. Anketu Elektromobil roka 2021 ovládla ŠKODA
  4. Prvé bezbariérové fitko vo Zvolene otvára ZŤP cestu k športu
  5. Zmeny v systéme revíznych postupov
  6. Compliance – kto by mal byť zodpovedný?
  7. Tabaková mládež. Čo s ňou?
  8. Krízové balíčky pre ohrozené domácnosti
  9. Pohľad do histórie. Kedy sme sa mali lepšie ako dnes?
  10. Spoznajte protizápalové účinky Kypriny úzkolistej spod Tatier
  1. Odsťahovali sa na lazy i do dodávky. Ako sa tam žije? 29 504
  2. Spokojnosť je daná geneticky. Dá sa však zmeniť 15 079
  3. 8 skutočných celebrít. Tieto mozgy ovplyvňujú, ako budeme žiť 11 819
  4. Ako si zvýšiť penziu aj s priemerným platom? 7 649
  5. ARÓNIA - najsilnejšia prírodná prevencia proti koronavírusu 6 363
  6. Pohľad do histórie. Kedy sme sa mali lepšie ako dnes? 6 235
  7. Strava ani spánok nie sú dôležité, ak pri tom dýchame zlý vzduch 5 050
  8. Karnozín – účinná látka s obrovským potenciálom 3 118
  9. Volkswagen predstavuje ďalší elektrický model 2 705
  10. Rekonštruujete? Pozor na romantické predstavy o vykurovaní 2 197
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Blogy SME

  1. Peter Biščo: Netrpezlivo a s obavami čakám vo svojej imaginárnej čakárni ...
  2. Júlia Piraňa Mikolášiková: Podozrivý z úniku dokumentu o Zurianovi a spol. je policajný funkcionár
  3. Jozef Rybár: Dôchodca kontra politici
  4. Martina Paulenová: Na čo frflú rodičia na materskej dovolenke?
  5. Andy Nosko: Dysfunkcia mozgu Igora Matoviča ako časovaná bomba
  6. Jano Richter: § 'Všeobecné ohrozenie' versus Robert F. a antivaxeri
  7. Marek Mačuha: Povinná vakcinácia revisited
  8. Julius Kravjar: ANTIPLAG systémy: Turnitin sa stáva vysoko dominantným hráčom na trhu
  1. Radovan Kazda: Poslanec Blaha a jeho fašisti 11 227
  2. Jozef Sitko: Pani prezidentka, jej priateľ a jej exporadca Leško 7 826
  3. Monika Nagyova: Poďte bližšie, staré dievky nehryzú. 6 143
  4. Věra Tepličková: Ako chutí moc alebo Ak budeme dobrí, dostaneme limetku 4 947
  5. Pavol Koprda: Infekčnejší a možno ešte nebezpečnejší. Čo zatiaľ vieme o mutácii vírusu B.1.1.529? 4 900
  6. Tereza Krajčová: Anglický denník: 18. Najväčší strašiak návratu zo zahraničia? Slovenská mentalita 4 327
  7. Pavel Macko: Špinavý útok voči mojej rodine trvá už šesť rokov! 4 040
  8. Jozef Drahovský: Zákon o bočnom odstupe medzi vozidlom a cyklistom dopadol ako na Slovensku 3 887
  1. Pavol Koprda: Infekčnejší a možno ešte nebezpečnejší. Čo zatiaľ vieme o mutácii vírusu B.1.1.529?
  2. Juraj Hipš: Zvýšenie platov učiteľov na hygienické minimum nezvýši kvalitu vzdelávania, tvrdí analytik.
  3. Lucia Šicková: Poučenia z herného biznisu 3: Viem vyhrať, aj keď mi rozdali horšie karty, ako ostatným
  4. Juraj Hipš: Prorektor UK: Novelu treba stiahnuť a začať na nej pracovať odznova
  5. Karolína Farská: Dokedy bude koalícia fackovacím panákom Sme rodina?
  6. Milota Sidorová: Pokrivené dáta vytláčajú ženy z pozornosti. Takto to môžeme zmeniť
  7. Juraj Hipš: Učiteľ Čapek: Niektorí učitelia sú machri. Od hodín svojho syna som sa skoro nevedel odlepiť
  8. Katarína Pázmányová: Zabúdate? Možno by ste mali navštíviť odborníka

Blogy SME

  1. Peter Biščo: Netrpezlivo a s obavami čakám vo svojej imaginárnej čakárni ...
  2. Júlia Piraňa Mikolášiková: Podozrivý z úniku dokumentu o Zurianovi a spol. je policajný funkcionár
  3. Jozef Rybár: Dôchodca kontra politici
  4. Martina Paulenová: Na čo frflú rodičia na materskej dovolenke?
  5. Andy Nosko: Dysfunkcia mozgu Igora Matoviča ako časovaná bomba
  6. Jano Richter: § 'Všeobecné ohrozenie' versus Robert F. a antivaxeri
  7. Marek Mačuha: Povinná vakcinácia revisited
  8. Julius Kravjar: ANTIPLAG systémy: Turnitin sa stáva vysoko dominantným hráčom na trhu
  1. Radovan Kazda: Poslanec Blaha a jeho fašisti 11 227
  2. Jozef Sitko: Pani prezidentka, jej priateľ a jej exporadca Leško 7 826
  3. Monika Nagyova: Poďte bližšie, staré dievky nehryzú. 6 143
  4. Věra Tepličková: Ako chutí moc alebo Ak budeme dobrí, dostaneme limetku 4 947
  5. Pavol Koprda: Infekčnejší a možno ešte nebezpečnejší. Čo zatiaľ vieme o mutácii vírusu B.1.1.529? 4 900
  6. Tereza Krajčová: Anglický denník: 18. Najväčší strašiak návratu zo zahraničia? Slovenská mentalita 4 327
  7. Pavel Macko: Špinavý útok voči mojej rodine trvá už šesť rokov! 4 040
  8. Jozef Drahovský: Zákon o bočnom odstupe medzi vozidlom a cyklistom dopadol ako na Slovensku 3 887
  1. Pavol Koprda: Infekčnejší a možno ešte nebezpečnejší. Čo zatiaľ vieme o mutácii vírusu B.1.1.529?
  2. Juraj Hipš: Zvýšenie platov učiteľov na hygienické minimum nezvýši kvalitu vzdelávania, tvrdí analytik.
  3. Lucia Šicková: Poučenia z herného biznisu 3: Viem vyhrať, aj keď mi rozdali horšie karty, ako ostatným
  4. Juraj Hipš: Prorektor UK: Novelu treba stiahnuť a začať na nej pracovať odznova
  5. Karolína Farská: Dokedy bude koalícia fackovacím panákom Sme rodina?
  6. Milota Sidorová: Pokrivené dáta vytláčajú ženy z pozornosti. Takto to môžeme zmeniť
  7. Juraj Hipš: Učiteľ Čapek: Niektorí učitelia sú machri. Od hodín svojho syna som sa skoro nevedel odlepiť
  8. Katarína Pázmányová: Zabúdate? Možno by ste mali navštíviť odborníka
Skryť Zatvoriť reklamu