Jahodový chia puding
Potrebujeme:
500 g jahôd, plus na ozdobu, 4 lyžice chia semienok, kryštálový cukor podľa chuti, lístky mäty na ozdobu.
Postup:
Jahody umyjeme, osušíme a rozmixujeme. Pridáme chia semienka a cukor podľa chuti a podľa sladkosti jahôd. Všetko spoločne premiešame, rozdelíme do pohárov alebo misiek, môžeme naň navrstviť jogurt alebo kyslú smotanu a necháme v chladničke aspoň 2-3 hodiny tuhnúť. Na chia puding najlepšie tuhne cez noc.
Pred servírovaním ho ozdobíme jahodami a lístkami mäty.

Sviatočný pohár
Potrebujeme:
2 tégliky kyslej smotany, 2 tégliky bieleho jogurtu, 2 PL kryštálového cukru (môžeme nahradiť dvoma balíčkami vanilkového cukru), 2 PL kakaa, jahody podľa chuti, 1 banán, 1 balenie okrúhlych piškót, kúsok čokolády.
Postup:
V miske zmiešame 1 téglik kyslej smotany a 1 téglik jogurtu s jednou lyžicou cukru (resp. balíčkom vanilkového cukru), v druhej miske zmiešame to isté, plus kakao.
Potom si pripravíme 5 misiek alebo širších pohárov a postupne vrstvíme – na dne piškóty, nakrájané jahody a banán a zmes z prvej misky. Potom znovu piškóty, ovocie a zmes z druhej misky. Misky/poháre nakoniec ozdobíme ovocím a čokoládou a necháme trochu stuhnúť v chlade.