Štvrtok, 17. jún, 2021 | Meniny má AdolfKrížovkyKrížovky

Maškrty na každú príležitosť

Pripravili sme pre vás maškrty, ktoré sa hodia na každú príležitosť. A dajú sa pripraviť rýchlo, z toho, čo máme v chladničke. Recepty nám poslal Vladimír Dropčo z Banskej Bystrice.

Jahodový chia puding.Jahodový chia puding. (Zdroj: Ilustr.foto: Unsplash)

Jahodový chia puding

Potrebujeme:

500 g jahôd, plus na ozdobu, 4 lyžice chia semienok, kryštálový cukor podľa chuti, lístky mäty na ozdobu.

Postup:

Jahody umyjeme, osušíme a rozmixujeme. Pridáme chia semienka a cukor podľa chuti a podľa sladkosti jahôd. Všetko spoločne premiešame, rozdelíme do pohárov alebo misiek, môžeme naň navrstviť jogurt alebo kyslú smotanu a necháme v chladničke aspoň 2-3 hodiny tuhnúť. Na chia puding najlepšie tuhne cez noc.

Pred servírovaním ho ozdobíme jahodami a lístkami mäty.

Skryť Vypnúť reklamu

Sviatočný pohár

Potrebujeme:

2 tégliky kyslej smotany, 2 tégliky bieleho jogurtu, 2 PL kryštálového cukru (môžeme nahradiť dvoma balíčkami vanilkového cukru), 2 PL kakaa, jahody podľa chuti, 1 banán, 1 balenie okrúhlych piškót, kúsok čokolády.

Postup:

V miske zmiešame 1 téglik kyslej smotany a 1 téglik jogurtu s jednou lyžicou cukru (resp. balíčkom vanilkového cukru), v druhej miske zmiešame to isté, plus kakao.

Potom si pripravíme 5 misiek alebo širších pohárov a postupne vrstvíme – na dne piškóty, nakrájané jahody a banán a zmes z prvej misky. Potom znovu piškóty, ovocie a zmes z druhej misky. Misky/poháre nakoniec ozdobíme ovocím a čokoládou a necháme trochu stuhnúť v chlade.

Skryť Vypnúť reklamu

Inzercia - Tlačové správy

  1. Rady nad zlato: Naučte sa pripraviť dezerty ako z cukrárne
  2. Blíži sa leto a s ním aj zvýšené utrácanie peňazí našimi deťmi
  3. Crème de la crème po slovensky
  4. Je lepšie zobrať si rozkladateľný obal alebo vytriediť plastový?
  5. Dream job pre programátorov: Silicon Valley na Slovensku
  6. Po Slovensku na motorke
  7. Jablone prinesú ovocie v podobe komfortného bývania
  8. Stačí mi elektromobil? Pozreli sme sa, ako je to s dojazdom
  9. Viete, čo jete, keď si kupujete pečivo dopečené v predajni?
  10. Desať hotelov v destináciách, ktoré sú toto leto favoritmi
  1. Crème de la crème po slovensky
  2. Rady nad zlato: Naučte sa pripraviť dezerty ako z cukrárne
  3. Je lepšie zobrať si rozkladateľný obal alebo vytriediť plastový?
  4. Blíži sa leto a s ním aj zvýšené utrácanie peňazí našimi deťmi
  5. 100% ovocné šťavy pod lupou – Prečo sa ich oplatí konzumovať?
  6. Dream job pre programátorov: Silicon Valley na Slovensku
  7. Začíname prikrmovať: Ako vybrať detskú ovocnú výživu?
  8. Arónia: Spoznajte jej zázračné účinky na zdravie, chutné recepty
  9. Po Slovensku na motorke
  10. Brusnica – lahodná i účinná zároveň
  1. Viete, čo jete, keď si kupujete pečivo dopečené v predajni? 25 618
  2. Sme vodná veľmoc a napriek tomu vody dovážame 13 220
  3. Desať hotelov v destináciách, ktoré sú toto leto favoritmi 13 084
  4. Málokto im verí. Prekvapia Slováci na futbalovom EURO 2020? 11 245
  5. Stačí mi elektromobil? Pozreli sme sa, ako je to s dojazdom 11 059
  6. Ako sa z nenásytných Bödörovcov stal symbol oligarchie 7 555
  7. P. Lednický: Koronavírus tu už zostane, musíme si na to zvyknúť 6 686
  8. Čo robiť v Tatrách, keď počasie pokazí plány? 6 120
  9. Po Slovensku na motorke 5 495
  10. Developer Slnečníc postaví bývanie pri lese. S bazénom aj fitkom 4 945
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy z SME | MY regióny - správy

Ján Mucha v relácii MY športujeme.

Pozrite si exkluzívny rozhovor v relácii MY športujeme.


23m
Toto najstaršie ihrisko plánujú zrušiť, bude tu lúka s grillmi. Kolotoč ako historický artefakt zostane.

Daniele a muflóny bude možné pozorovať aj z mosta s vyhliadkou. Tam, kde je teraz obora, bude ďalšie detské ihrisko.


12 h
Vizualizácia rekonštrukcie od spoločnosti Natul.

Na rokovací stôl sa vracia aj kontroverzná téma Barín.


11 h
Dopravná nehoda je v štádiu vyšetrovania.

Večer sa na ceste medzi Ilavou a Hornou Porubou stala tragická dopravná nehoda.


(tn) 11 h