Raňajkové žemličky. Kto by im odolal

Treba si iba trochu privstať - a rodine zavoňajú žemličky ako maľované. Na raňajky, alebo do batoha na jesenný výlet.

(Zdroj: Foto: M.Bukovská)

Pani Mária Bukovská z Ružomberka rada varí i pečie, je to jej hobby. Z jej receptára sme už uverejnili viac návodov na chutné koláče. Dnes ponúka dobrý nápad na chutné raňajky.

Potrebujeme:

250 g špaldovej bielej múky, 250 g špaldovej celozrnnej múky, droždie, olej, soľ, cukor.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Postup:

Múku osolíme, pridáme olej, na droždie nasypeme cukor a vymiešame lyžičkou (rozpustí sa na tekutinu), pridáme to k múke a dolejeme vodu. Vypracujeme hladké cesto, ktoré sa nelepí na misu. Množstvo vody treba prispôsobiť tomu, akú múku máme.

SkryťVypnúť reklamu

Misku prikryjeme a šup s ňou do chladničky na noc, kde cesto vykysne.

Ráno ho premiesime, urobíme 8 žemlí alebo 2 veky ako sendvič. Preložíme ich na plech s papierom a necháme ešte 15 minút kysnúť. Plech dáme do studenej rúry, zapneme na 200 stupňov Celzia a môžeme začať pripravovať raňajky.

Bytom sa začne šíriť vôňa, ktorá zobudí všetkých. Po 20 minútach sú žemličky hotové, pekne do ružova upečené.

Už iba vydržať, aby trochu vychladli a môžeme ich položiť na stôl.

Baví vás variť a piecť pre rodinu, priateľov či známych? A máte medzi svojimi obľúbenými aj recepty, s ktorými sa chcete podeliť s našimi čitateľmi a pochváliť sa chutným jedlom či koláčikom? Nuž, táto výzva je určená aj pre vás.

Pošlite nám svoj recept a fotografiu hotovej pochúťky, ktorú ste servírovali na váš bežný či sviatočný stôl. Čaká vás odmena.

SkryťVypnúť reklamu

e-mail: viera.legerska@petitpress.sk

SkryťVypnúť reklamu

Najčítanejšie na My Regióny

Komerčné články

  1. Na trhu kúpite datle aj ťavu. Maroko má vlastný púštny Hollywood
  2. Jesenný literárny výber vložený v denníkoch SME a Korzár
  3. Jesenné MUST-TRY dobroty, ktoré potešia vaše chuťové poháriky
  4. Blíži sa dvanásty ročník filmovej prehliadky Be2Can
  5. Spoločnosť EY Slovensko vyhlásila jubilejný 20.ročník súťaže EY
  6. Pridaj sa do komunity, ktorá ťa posunie
  7. Známy operátor opäť prekvapuje: Prináša internet 2500 Mbit/s
  8. Hodnotenie profesionála: Dovolenka v Katare plnom kontrastov
  1. Jesenný literárny výber vložený v denníkoch SME a Korzár
  2. Na trhu kúpite datle aj ťavu. Maroko má vlastný púštny Hollywood
  3. Blíži sa dvanásty ročník filmovej prehliadky Be2Can
  4. Slovensko na nohách. Začína 10. ročník Európskeho týždňa športu
  5. Jesenné MUST-TRY dobroty, ktoré potešia vaše chuťové poháriky
  6. Spoločnosť EY Slovensko vyhlásila jubilejný 20.ročník súťaže EY
  7. Bez nich by elektrina netiekla.
  8. Pridaj sa do komunity, ktorá ťa posunie
  1. J&T GRANT Jeden Team umožní trénovať až 15 000 deťom ročne 7 519
  2. Známy operátor opäť prekvapuje: Prináša internet 2500 Mbit/s 3 711
  3. Vyskúšal som si prácu výčapníka. Toto vám nepovedia 3 054
  4. Slováci vytvorili mlieko, ktoré nemá obdobu v celej Európe 2 985
  5. Na trhu kúpite datle aj ťavu. Maroko má vlastný púštny Hollywood 2 950
  6. Hodnotenie profesionála: Dovolenka v Katare plnom kontrastov 2 673
  7. Čo urobiť, keď sa na stene objaví trhlina? Farba ju nezachráni 2 099
  8. Bez nich by elektrina netiekla. 1 681
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťZatvoriť reklamu