Návod na prípravu takejto pochúťky nám poslala Eva Konečná z Nitry.
Potrebujeme:
1 kg hrudkového tvarohu, 1 celé vajce (nie viac, inak by bol koláč „ťažký“), 1 balíček vanilkového cukru, 100 g roztopeného masla, 7 PL (ale veľkých plných) detskej krupice, 220 g práškového cukru, 1 balíček prášku do pečiva, 1 pohár ľubovoľného ovocia (ideálne kyslejšie) alebo čerstvého ovocia podľa sezóny.
Postup:
Všetky suroviny okrem ovocia spojíme a cesto dáme do menšieho vymasteného a múkou vysypaného plechu. Na vrch poukladáme ovocie. Pečieme vo vyhriatej rúre na 200 stupňov Celzia asi 45 minút.

Dobrú chuť!
Baví vás variť a piecť pre rodinu, priateľov či známych? A máte medzi svojimi obľúbenými aj recepty, s ktorými sa chcete podeliť s našimi čitateľmi a pochváliť sa chutným jedlom či koláčikom? Nuž, táto výzva je určená aj pre vás.
Pošlite nám svoj recept a fotografiu hotovej pochúťky, ktorú ste servírovali na váš bežný či sviatočný stôl. Čaká vás odmena.
e-mail: viera.legerska@petitpress.sk