Utorok, 15. jún, 2021 | Meniny má VítKrížovkyKrížovky

Nátierky, ktorým kraľuje zelenina

Aj na jeseň môžeme v jedálničku využiť to, čo nám dala záhrada alebo ponuka v obchodoch s čerstvou zeleninou. Vladimír Dropčo z Banskej Bystrice nám poslal recept na dve chutné nátierky.

(Zdroj: Ilustr.foto: Adobe Stock)

Kalerábová nátierka

Potrebujeme:

150 g mäkkého tvarohu, 100 g tvrdého syra, 150 g mladých kalerábov, 3 PL bieleho jogurtu, 1 KL olivového oleja, niekoľko stoniek petržlenovej vňate, soľ, mleté čierne korenie.

Postup:

Kaleráby očistíme a na jemno postrúhame, rovnako na jemno nastrúhame a tvrdý syr a na drobno pokrájame petržlenovú vňať. Všetko spolu dobre premiešame, dochutíme soľou a korením a necháme vychladnúť.

Podávame s pečivom a ozdobíme zeleninou.

Reďkovková nátierka s vajíčkom

Potrebujeme:

2 zväzky reďkoviek (asi 150 g), 100 g tvarohu, 2 tavené syry, 2 PL masla, biely jogurt a podľa potreby a chuti asi 1 PL plnotučnej horčice, 3 vajíčka, 60 g nastrúhaného tvrdého syra, bylinky na ozdobu, soľ, maslo.

Skryť Vypnúť reklamu

Postup:

Vajíčka uvaríme na tvrdo, olúpene a pokrájame na kocky. Jedno môžeme nechať na ozdobu. Reďkovky očistíme a pokrájame na drobné kocky. Tvaroh, maslo, horčicu a všetky druhy syrov premiešame. Osolíme podľa chuti a vmiešame pokrájané reďkovky. Ak je nátierka hustá, môžeme ju zriediť jogurtom. Nakoniec vmiešame pokrájané bylinky a vajíčko.

Podávame s pečivom, ozdobíme bylinkami a vajíčkom a pridať na ozdobu môžeme aj inú zeleninu.

Baví vás variť a piecť pre rodinu, priateľov či známych? A máte medzi svojimi obľúbenými aj recepty, s ktorými sa chcete podeliť s našimi čitateľmi a pochváliť sa chutným jedlom či koláčikom? Nuž, táto výzva je určená aj pre vás.

Pošlite nám svoj recept a fotografiu hotovej pochúťky, ktorú ste servírovali na váš bežný či sviatočný stôl. Čaká vás odmena.

Skryť Vypnúť reklamu

e-mail: viera.legerska@petitpress.sk

Skryť Vypnúť reklamu

Inzercia - Tlačové správy

  1. Ako sa mení dynamika firiem?
  2. Developer Slnečníc postaví bývanie pri lese. S bazénom aj fitkom
  3. Regeneračný spánok s ideálne podopretou chrbticou
  4. Po Slovensku na motorke
  5. Jablone prinesú ovocie v podobe komfortného bývania
  6. Stačí mi elektromobil? Pozreli sme sa, ako je to s dojazdom
  7. Viete, čo jete, keď si kupujete pečivo dopečené v predajni?
  8. Desať hotelov v destináciách, ktoré sú toto leto favoritmi
  9. Málokto im verí. Prekvapia Slováci na futbalovom EURO 2020?
  10. P. Lednický: Koronavírus tu už zostane, musíme si na to zvyknúť
  1. Začíname prikrmovať: Ako vybrať detskú ovocnú výživu?
  2. Arónia: Spoznajte jej zázračné účinky na zdravie, chutné recepty
  3. Po Slovensku na motorke
  4. Brusnica – lahodná i účinná zároveň
  5. Jablone prinesú ovocie v podobe komfortného bývania
  6. Stačí mi elektromobil? Pozreli sme sa, ako je to s dojazdom
  7. Developer Slnečníc postaví bývanie pri lese. S bazénom aj fitkom
  8. Behind every successful business lies a set of skilled people
  9. Klimatická zmena rozkývala štatistiky škôd na domoch a bytoch
  10. Ako sa mení dynamika firiem?
  1. Viete, čo jete, keď si kupujete pečivo dopečené v predajni? 22 283
  2. Sme vodná veľmoc a napriek tomu vody dovážame 12 986
  3. Desať hotelov v destináciách, ktoré sú toto leto favoritmi 12 262
  4. Málokto im verí. Prekvapia Slováci na futbalovom EURO 2020? 10 319
  5. Ako sa z nenásytných Bödörovcov stal symbol oligarchie 10 210
  6. Stačí mi elektromobil? Pozreli sme sa, ako je to s dojazdom 7 876
  7. Čo robiť v Tatrách, keď počasie pokazí plány? 7 326
  8. P. Lednický: Koronavírus tu už zostane, musíme si na to zvyknúť 6 956
  9. Obľubovali ste termínované vklady? Spoznajte alternatívy 5 698
  10. 4 veci, ktoré potrebujete vedieť o bezpečnosti elektromobilov 5 301
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu