Nátierky, ktorým kraľuje zelenina

Aj na jeseň môžeme v jedálničku využiť to, čo nám dala záhrada alebo ponuka v obchodoch s čerstvou zeleninou. Vladimír Dropčo z Banskej Bystrice nám poslal recept na dve chutné nátierky.

(Zdroj: Ilustr.foto: Adobe Stock)

Kalerábová nátierka

Potrebujeme:

150 g mäkkého tvarohu, 100 g tvrdého syra, 150 g mladých kalerábov, 3 PL bieleho jogurtu, 1 KL olivového oleja, niekoľko stoniek petržlenovej vňate, soľ, mleté čierne korenie.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Postup:

Kaleráby očistíme a na jemno postrúhame, rovnako na jemno nastrúhame a tvrdý syr a na drobno pokrájame petržlenovú vňať. Všetko spolu dobre premiešame, dochutíme soľou a korením a necháme vychladnúť.

Podávame s pečivom a ozdobíme zeleninou.

Reďkovková nátierka s vajíčkom

Potrebujeme:

2 zväzky reďkoviek (asi 150 g), 100 g tvarohu, 2 tavené syry, 2 PL masla, biely jogurt a podľa potreby a chuti asi 1 PL plnotučnej horčice, 3 vajíčka, 60 g nastrúhaného tvrdého syra, bylinky na ozdobu, soľ, maslo.

SkryťVypnúť reklamu

Postup:

Vajíčka uvaríme na tvrdo, olúpene a pokrájame na kocky. Jedno môžeme nechať na ozdobu. Reďkovky očistíme a pokrájame na drobné kocky. Tvaroh, maslo, horčicu a všetky druhy syrov premiešame. Osolíme podľa chuti a vmiešame pokrájané reďkovky. Ak je nátierka hustá, môžeme ju zriediť jogurtom. Nakoniec vmiešame pokrájané bylinky a vajíčko.

Podávame s pečivom, ozdobíme bylinkami a vajíčkom a pridať na ozdobu môžeme aj inú zeleninu.

Baví vás variť a piecť pre rodinu, priateľov či známych? A máte medzi svojimi obľúbenými aj recepty, s ktorými sa chcete podeliť s našimi čitateľmi a pochváliť sa chutným jedlom či koláčikom? Nuž, táto výzva je určená aj pre vás.

Pošlite nám svoj recept a fotografiu hotovej pochúťky, ktorú ste servírovali na váš bežný či sviatočný stôl. Čaká vás odmena.

SkryťVypnúť reklamu

e-mail: viera.legerska@petitpress.sk

SkryťVypnúť reklamu

Najčítanejšie na My Regióny

Komerčné články

  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  4. Kam smerujú peniaze bohatých?
  5. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  8. Vitamín Cg: Kľúč k žiarivejšej a zjednotenej pleti
  1. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  3. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  4. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  5. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  6. Kam smerujú peniaze bohatých?
  7. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie 7 564
  2. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 7 090
  3. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 6 127
  4. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 4 347
  5. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji 4 242
  6. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 2 876
  7. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum 2 681
  8. Čerstvé hlavičky sú v plnom prúde, komu dáte svoj hlas? 2 624
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťZatvoriť reklamu