Potrebujeme:
Cesto: 250 g polohrubej múky, 1 prášok do pečiva, 75 g kryštálového cukru, 125 g masla. Plnka: 500 g tvarohu, 3 vajcia, 3 PL cukru, 1 balenie vanilkového pudingu, 1 balenie vanilkového cukru a 50 ml mlieka

Postup:
Do misky nasypeme všetky suroviny na cesto, maslo nastrúhame a vytvoríme cesto podobné mrveničke. Okrúhlu formu vymastíme maslom a vysypeme múkou. Do takto pripravenej formy nasypeme cesto, trochu viac ho necháme smerom ku krajom a jemne ho pritlačíme.
Na plnku si najskôr vyšľaháme sneh z bielok, ktoré odložíme bokom. Zo žĺtok a cukru vyšľaháme penu, postupne pridávame mlieko, puding, vanilkový cukor a tvaroh. Nakoniec zľahka primiešame sneh z bielok.
Plnku vylejeme na cesto do formy a posypeme sezónnym ovocím, my sme zvolili ovocie zo záhradky, maliny. Pečieme 30 minút pri teplote 180°C. Koláčik krájame vychladený.
Dobrú chuť!
Baví vás variť a piecť pre rodinu, priateľov či známych? A máte medzi svojimi obľúbenými aj recepty, s ktorými sa chcete podeliť s našimi čitateľmi a pochváliť sa chutným jedlom či koláčikom? Nuž, táto výzva je určená aj pre vás.
Pošlite nám svoj recept a fotografiu hotovej pochúťky, ktorú ste servírovali na váš bežný či sviatočný stôl. Čaká vás odmena.
e-mail: viera.legerska@petitpress.sk