Potrebujeme: 750 g hladkej múky, 500 ml mlieka, 100 ml oleja, 125g masla, 2 KL soli, 1PL cukru, 3 hlávky cesnaku, droždie, vajíčko na potretie a sezamové semienka.
Postup: Z mlieka, droždia a cukru spravíme kvások a zmiešame s ostatnými surovinami. Cesto necháme vykysnúť a rozdelíme si ho na 4 časti. Vyváľame ho, potrieme kečupom, ktorý zmiešame s polovicou rozpučeného cesnaku, plníme ho šunkou, salámou, syrom... – podľa chuti, zrolujeme a nakrájame na trojuholníky.

Tie poukladáme na plech vystlaný papierom. Trojuholníky potrieme rozmiešaným vajíčkom, do ktorého sme roztlačili zvyšný cesnak a posypeme ich sezamom. Pečieme 30 minút na 180 stupňov Celzia.
Chutia výborne a určite nič nepokazíte, keď ich pripravíte na párty s priateľmi k letnej grilovačke.
Baví vás variť a piecť pre rodinu, priateľov či známych? A máte medzi svojimi obľúbenými aj recepty, s ktorými sa chcete podeliť s našimi čitateľmi a pochváliť sa chutným jedlom či koláčikom? Nuž, táto výzva je určená aj pre vás.
Pošlite nám svoj recept a fotografiu hotovej pochúťky, ktorú ste servírovali na váš bežný či sviatočný stôl. Čaká vás odmena.
e-mail: viera.legerska@petitpress.sk