Štvrtok, 17. jún, 2021 | Meniny má AdolfKrížovkyKrížovky

Ku grilovačke: Cesnakové trojhranky

Cesnak patrí k najlepším prírodným koreninám či liečivým rastlinám. Patrí do našich záhradiek a pochopiteľne – aj na náš stôl. Slovenská kuchyňa má vo svojom receptári stovky receptov, v ktorých využíva jeho chuť i liečivú silu. Pani Mária Hujová nám poslala jeden z nich.

(Zdroj: Ilustr.foto: mh)

Potrebujeme: 750 g hladkej múky, 500 ml mlieka, 100 ml oleja, 125g masla, 2 KL soli, 1PL cukru, 3 hlávky cesnaku, droždie, vajíčko na potretie a sezamové semienka.

Postup: Z mlieka, droždia a cukru spravíme kvások a zmiešame s ostatnými surovinami. Cesto necháme vykysnúť a rozdelíme si ho na 4 časti. Vyváľame ho, potrieme kečupom, ktorý zmiešame s polovicou rozpučeného cesnaku, plníme ho šunkou, salámou, syrom... – podľa chuti, zrolujeme a nakrájame na trojuholníky.

Tie poukladáme na plech vystlaný papierom. Trojuholníky potrieme rozmiešaným vajíčkom, do ktorého sme roztlačili zvyšný cesnak a posypeme ich sezamom. Pečieme 30 minút na 180 stupňov Celzia.

Skryť Vypnúť reklamu

Chutia výborne a určite nič nepokazíte, keď ich pripravíte na párty s priateľmi k letnej grilovačke.

Baví vás variť a piecť pre rodinu, priateľov či známych? A máte medzi svojimi obľúbenými aj recepty, s ktorými sa chcete podeliť s našimi čitateľmi a pochváliť sa chutným jedlom či koláčikom? Nuž, táto výzva je určená aj pre vás.

Pošlite nám svoj recept a fotografiu hotovej pochúťky, ktorú ste servírovali na váš bežný či sviatočný stôl. Čaká vás odmena.

e-mail: viera.legerska@petitpress.sk

Skryť Vypnúť reklamu

Inzercia - Tlačové správy

  1. Blíži sa leto a s ním aj zvýšené utrácanie peňazí našimi deťmi
  2. Rady nad zlato: Naučte sa pripraviť dezerty ako z cukrárne
  3. Crème de la crème po slovensky
  4. Je lepšie zobrať si rozkladateľný obal alebo vytriediť plastový?
  5. Dream job pre programátorov: Silicon Valley na Slovensku
  6. Po Slovensku na motorke
  7. Jablone prinesú ovocie v podobe komfortného bývania
  8. Stačí mi elektromobil? Pozreli sme sa, ako je to s dojazdom
  9. Viete, čo jete, keď si kupujete pečivo dopečené v predajni?
  10. Desať hotelov v destináciách, ktoré sú toto leto favoritmi
  1. Čučoriedky - dokážu ochrániť váš zrak?
  2. Crème de la crème po slovensky
  3. Rady nad zlato: Naučte sa pripraviť dezerty ako z cukrárne
  4. Je lepšie zobrať si rozkladateľný obal alebo vytriediť plastový?
  5. Blíži sa leto a s ním aj zvýšené utrácanie peňazí našimi deťmi
  6. 100% ovocné šťavy pod lupou – Prečo sa ich oplatí konzumovať?
  7. Dream job pre programátorov: Silicon Valley na Slovensku
  8. Začíname prikrmovať: Ako vybrať detskú ovocnú výživu?
  9. Arónia: Spoznajte jej zázračné účinky na zdravie, chutné recepty
  10. Po Slovensku na motorke
  1. Viete, čo jete, keď si kupujete pečivo dopečené v predajni? 25 722
  2. Desať hotelov v destináciách, ktoré sú toto leto favoritmi 13 131
  3. Sme vodná veľmoc a napriek tomu vody dovážame 12 859
  4. Málokto im verí. Prekvapia Slováci na futbalovom EURO 2020? 11 270
  5. Stačí mi elektromobil? Pozreli sme sa, ako je to s dojazdom 11 097
  6. Ako sa z nenásytných Bödörovcov stal symbol oligarchie 7 504
  7. P. Lednický: Koronavírus tu už zostane, musíme si na to zvyknúť 6 574
  8. Čo robiť v Tatrách, keď počasie pokazí plány? 5 774
  9. Po Slovensku na motorke 5 520
  10. Developer Slnečníc postaví bývanie pri lese. S bazénom aj fitkom 4 968
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy z SME | MY regióny - správy

Ján Mucha v relácii MY športujeme.

Pozrite si exkluzívny rozhovor v relácii MY športujeme.


1 h
Toto najstaršie ihrisko plánujú zrušiť, bude tu lúka s grillmi. Kolotoč ako historický artefakt zostane.

Daniele a muflóny bude možné pozorovať aj z mosta s vyhliadkou. Tam, kde je teraz obora, bude ďalšie detské ihrisko.


13 h
Vizualizácia rekonštrukcie od spoločnosti Natul.

Na rokovací stôl sa vracia aj kontroverzná téma Barín.


12 h
Dopravná nehoda je v štádiu vyšetrovania.

Večer sa na ceste medzi Ilavou a Hornou Porubou stala tragická dopravná nehoda.


(tn) 12 h