Na letnú párty - Hrnčekový sypaný koláč

Pripravujete pohostenie na letnú párty? Máme tip na top pochúťku - Hrnčekový sypaný koláč. Recept naň nám poslala Eva Konečná z Nitry.

Hrnčekový sypaný jablkový koláč.Hrnčekový sypaný jablkový koláč. (Zdroj: Ilustr.foto: EK)

Pani Eva Konečná je vášnivá zberateľka kuchárskych kníh a starých receptov zo slovenských regiónov. Jeden z takýchto receptov nám poslala. Onedlho budú dozrievať skoré jablká, nuž nech viete, ako ich využiť. Koláč je veľmi chutný vďaka jednej vychytávke, ktorú pani Konečná aj prezradí.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Potrebujeme:

na suché suroviny: 1 hrnček, (250 ml) detskej krupice, 1 hrnček hladkej múky, 1 hrnček kryštálového cukru, 1 balíček prášku do pečiva,

na plnku: 5 jabĺk, mletá škorica podľa chuti,

na polevu: 100 g rozpusteného masla, 1,5 dl mlieka.

SkryťVypnúť reklamu

Postup: Všetky suché suroviny dobre zmiešame a rozdelíme na tri dieliky. Na hrubo vymastený plech, vysypaný jemne strúhankou, nasypeme jeden diel suchej zmesi, na ňu uložíme vrstvu postrúhaných jabĺk zmiešaných so škoricou. Jablká nastrúhame so šupkou, šťavu nemusíme vytláčať. Vrstvenie zopakujeme, posledná vrstva musí byť suchá.

Maslo zmiešame s mliekom a necháme mierne vychladnúť. Touto zmesou potom polejeme koláč. Popicháme ho vidličkou, aby prešla celou suchou časťou pripraveného koláča. Dávka je na jeden menší plech. Nezľaknite sa, ak koláč bude trochu potopený. Práve to je tá vychytávka, ktorá dodá tejto pochúťke po upečení vláčnosť a výbornú chuť.

Koláč pečieme na 180 stupňoch Celzia asi 45 minút. Po upečení ho necháme dobre vychladnúť a posypeme ho nakoniec práškovým cukrom.

SkryťVypnúť reklamu

Baví vás variť a piecť pre rodinu, priateľov či známych? A máte medzi svojimi obľúbenými aj recepty, s ktorými sa chcete podeliť s našimi čitateľmi a pochváliť sa chutným jedlom či koláčikom? Nuž, táto výzva je určená aj pre vás.

Pošlite nám svoj recept a fotografiu hotovej pochúťky, ktorú ste servírovali na váš bežný či sviatočný stôl. Čaká vás odmena.

e-mail: viera.legerska@petitpress.sk

SkryťVypnúť reklamu

Najčítanejšie na My Regióny

Komerčné články

  1. Aká bytová architektúra dnes developerom predáva?
  2. Závod Carpathia v Prievidzi oslavuje jubileum
  3. Čo našli Strýco Filip a Miško Páleník v kuchyni Milana bez mapy?
  4. Pozitívne myslenie nie je všetko. Skutočnú silu nájdete inde
  5. Kondičný tréner: Ubolený zo sedavého zamestnania? Toto pomôže
  6. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna
  7. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok
  8. Takto bude vyzerať nové námestie na začiatku Dúbravky
  1. Motoristi späť za volantom. Riziko nehôd opäť rastie.
  2. Lávové polia i skvostné pláže. Lanzarote je dôkazom sily prírody
  3. Tvorivé háčkovanie aj 30 otázok pre Hanu Gregorovú
  4. Budúci lesníci opäť v teréne: S LESY SR vysadia les novej generá
  5. Slovenské naj na jednom mieste. Stačí lúštiť
  6. Nový rekord v politickom terore utvorili Červení Khméri
  7. Šéf nemocníc v Šaci Sabol: Nemôžeme byť spokojní s počtom roboti
  8. Chcete dokonalé zuby? Čo vám reklamy nepovedia
  1. Domácnosti pozor, od júla sa mení výpočet poplatkov za elektrinu 103 775
  2. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna 21 903
  3. Kondičný tréner: Ubolený zo sedavého zamestnania? Toto pomôže 11 724
  4. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok 6 844
  5. Čo robí Portugalsko jedinečným? Jedenásť typických vecí a zvykov 5 900
  6. Takto bude vyzerať nové námestie na začiatku Dúbravky 5 531
  7. Pozitívne myslenie nie je všetko. Skutočnú silu nájdete inde 4 825
  8. Šaca - centrum robotickej chirurgie na východe Slovenska 4 530
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťZatvoriť reklamu