Štvrtok, 17. jún, 2021 | Meniny má AdolfKrížovkyKrížovky

Likérovo-tvarohový koláč s malinovou polevou

Upečte si s nami - tento týždeň likérovo-tvarohový koláč s malinovou polevou. Na letný deň je ako stvorený.

(Zdroj: Foto: Monika Kováčiková)

Potrebujeme:

na korpus: 250 g sušienok, 60 g roztopeného masla,

na plnku: 200 ml smotany na šľahanie, 3 vajcia, 700 g tvarohu, 150 g práškového cukru a 50 ml vaječného koňaku – možno aj trochu viac.

Postup: Sušienky rozmixujeme a pridáme k nim roztopené maslo. Rúru vyhrejeme na 180 stupňov Celzia. Zmes natlačíme do tortovej formy s priemerom 22 cm a dáme na 10 minút zapiecť. Do veľkej misy pripravíme tvaroh, cukor a likér a dobre mixérom premiešame. Pridáme smotanu a vajcia a opäť dobre rozmixujeme.

Skryť Vypnúť reklamu

Zmes vylejeme na predpečený korpus. Koláč dopečieme 50 až 60 minút na 160 stupňoch Celzia (alebo podľa vašej rúry). Potom na spodok rúry dáme plech s horúcou vodou a necháme koláč ešte asi hodinku v rúre pri pootvorených dvierkach. Na noc ho dáme do chladničky.

Na druhý deň si pripravíme malinovú polevu. Potrebujeme menší balíček mrazených alebo čerstvých malín. Dáme ich rozvariť s kryštálovým cukrom. Potom pridáme v troche vody rozmiešané 3 PL Zlatého klasu a povaríme.

Keď poleva trochu vychladne, nalejeme ju na vychladený koláč. Nakoniec ho ozdobíme čerstvými malinami.

Recept nám poslala pani Monika Kováčiková. Dobrú chuť!

Skryť Vypnúť reklamu

Inzercia - Tlačové správy

  1. Rady nad zlato: Naučte sa pripraviť dezerty ako z cukrárne
  2. Blíži sa leto a s ním aj zvýšené utrácanie peňazí našimi deťmi
  3. Crème de la crème po slovensky
  4. Je lepšie zobrať si rozkladateľný obal alebo vytriediť plastový?
  5. Dream job pre programátorov: Silicon Valley na Slovensku
  6. Po Slovensku na motorke
  7. Jablone prinesú ovocie v podobe komfortného bývania
  8. Stačí mi elektromobil? Pozreli sme sa, ako je to s dojazdom
  9. Viete, čo jete, keď si kupujete pečivo dopečené v predajni?
  10. Málokto im verí. Prekvapia Slováci na futbalovom EURO 2020?
  1. Crème de la crème po slovensky
  2. Rady nad zlato: Naučte sa pripraviť dezerty ako z cukrárne
  3. Je lepšie zobrať si rozkladateľný obal alebo vytriediť plastový?
  4. Blíži sa leto a s ním aj zvýšené utrácanie peňazí našimi deťmi
  5. 100% ovocné šťavy pod lupou – Prečo sa ich oplatí konzumovať?
  6. Dream job pre programátorov: Silicon Valley na Slovensku
  7. Začíname prikrmovať: Ako vybrať detskú ovocnú výživu?
  8. Arónia: Spoznajte jej zázračné účinky na zdravie, chutné recepty
  9. Po Slovensku na motorke
  10. Brusnica – lahodná i účinná zároveň
  1. Viete, čo jete, keď si kupujete pečivo dopečené v predajni? 25 618
  2. Sme vodná veľmoc a napriek tomu vody dovážame 13 220
  3. Desať hotelov v destináciách, ktoré sú toto leto favoritmi 13 084
  4. Málokto im verí. Prekvapia Slováci na futbalovom EURO 2020? 11 245
  5. Stačí mi elektromobil? Pozreli sme sa, ako je to s dojazdom 11 059
  6. Ako sa z nenásytných Bödörovcov stal symbol oligarchie 7 555
  7. P. Lednický: Koronavírus tu už zostane, musíme si na to zvyknúť 6 686
  8. Čo robiť v Tatrách, keď počasie pokazí plány? 6 120
  9. Po Slovensku na motorke 5 495
  10. Developer Slnečníc postaví bývanie pri lese. S bazénom aj fitkom 4 945
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy z SME | MY regióny - správy

Ján Mucha v relácii MY športujeme.

Pozrite si exkluzívny rozhovor v relácii MY športujeme.


33m
Toto najstaršie ihrisko plánujú zrušiť, bude tu lúka s grillmi. Kolotoč ako historický artefakt zostane.

Daniele a muflóny bude možné pozorovať aj z mosta s vyhliadkou. Tam, kde je teraz obora, bude ďalšie detské ihrisko.


12 h
Vizualizácia rekonštrukcie od spoločnosti Natul.

Na rokovací stôl sa vracia aj kontroverzná téma Barín.


11 h
Dopravná nehoda je v štádiu vyšetrovania.

Večer sa na ceste medzi Ilavou a Hornou Porubou stala tragická dopravná nehoda.


(tn) 11 h