Aj Ty podpor svoj obľúbený pub, reštauráciu, či cukráreň

Kvôli korone čaká nie len gastro prevádzky náročný máj. Ak chceš mať stále svoje obľúbené miesto, ktoré môžeš po korone navštíviť, pozorne si prečítaj o čo ide v našej iniciatíve.

Ilustračná fotografia.Ilustračná fotografia. (Zdroj: TASR)

#PodporSvojPub

Takmer zo dňa na deň museli zatvoriť svoje prevádzky poskytovatelia stravovacích služieb. Prísne korona opatrenia štátu sa dotkli až a 90 % reštaurácií, pivární, cukrární, či bistier, z ktorých väčšina z nich sa okamžite dostalo do ťažkej ekonomickej situácie.

Doterajšie opatrenia štátu nie sú dostačujúce a potrebujú teraz našu pomoc. Slovenské združenie výrobcov piva a sladu spojilo pivovary, ďalších výrobcov a dodávateľov pre gastro sektor a zákazníkov v iniciatíve #PodporSvojPub, aby zatvoreným podnikom poskytli okamžitú finančnú podporu. Pomôž aj Ty svojmu obľúbenému pubu!

Princíp podpory cez iniciatívu Podpor svoj pub je jednoduchý

Na webovej stránke www.podporsvojpub.sk sa môžu bezplatne zaregistrovať firmy a podniky poskytujúce gastro služby na Slovensku. Už ich je tam takmer 400. Ak tam nie je tá Tvoja obľúbená, daj im vedieť.

Zaregistrované prevádzky sa zobrazia na webe iniciatívy v zozname podnikov, z ktorých si môže každý zákazník vybrať svoju obľúbenú a podporiť ju online kúpou poukazu v hodnote 5 €, 10 €, 20 €, 35 € a 50 €, ktorú využijete na konzumáciu po jeho opätovnom otvorení. Avšak podniku pomôžete už teraz. Prevádzky totiž dostanú financie z poukazov ešte počas obdobia karantény. Vyplácané im budú v plnej výške zakúpených poukážok dvakrát za mesiac, až do skončenia obdobia, dokedy musia byť kvôli nariadeniu vlády uzatvorené.

Späť k normálu až v lete

Podniky stravovacích služieb patria k prevádzkam, ktoré museli ako prvé kvôli korona opatreniam zatvárať, zo dňa na deň. Otvárať však budú ako posledné. Po mesiaci a pol, kedy museli byť zatvorené im prvá fáza uvoľňovania korona opatrení nenaplnili ich očakávania.

Väčšina z nich zostáva naďalej zatvorená a ak to prežijú, budú môcť až koncom mája, v tretej fáze, sprístupniť aspoň terasy. Čaká ich ešte veľmi náročný máj, možno aj dlhší čas. Pomôcť zachrániť ohrozené podniky, puby, reštaurácie, bistrá či kaviarne, v čase krízy a pomôcť im prežiť môže každý.

Pomáhajú výrobcovia aj dodávatelia

Na pomoc a podporu prevádzkam v tomto neľahkom období prichádzajú preto viaceré aktivity. Združenia výrobcov piva i nealkoholických nápojov spojili sily výrobcov a dodávateľov do gastro sektora a po Veľkej noci odštartovali spoločnú online platformu #PodporSvojPub.

„Prostredníctvom tejto platformy sa obraciame na „štamgastov“ aby teraz finančne podporili svoj obľúbený podnik a kúpili si poukaz na budúcu spotrebu – posedenie pri pive s kolegami, pri káve s kamarátkou alebo rodinný obed v reštaurácii“, dodáva Jana Shepperd, prezidentka Slovenského združenia výrobcov piva a sladu.

Iniciatívu #PodporSvojPub, okrem členských pivovarov združenia - HEINEKEN Slovensko, Plzeňský Prazdroj Slovensko a Pivovar Steiger – podporujú ďalší významní výrobcovia dodávatelia do gastro segmentu, konkrétne, BUDIŠ, Kofola, Mattoni 1873, Staropramen – Slovakia, ST. NICOLAUS. Garanciu nad projektom zároveň prebrali aj sektorové združenia: Asociácia hotelov a reštaurácií Slovenska, Asociácia výrobcov nealkoholických nápojov a minerálnych vôd a Potravinárska komora Slovenska.

Viac info na www.podporsvojpub.sk

SkryťVypnúť reklamu

Najčítanejšie na My Regióny

Komerčné články

  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  4. Kam smerujú peniaze bohatých?
  5. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  8. Vitamín Cg: Kľúč k žiarivejšej a zjednotenej pleti
  1. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  3. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  4. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  5. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  6. Kam smerujú peniaze bohatých?
  7. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 6 953
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie 6 494
  3. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 6 257
  4. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 6 117
  5. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji 4 233
  6. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 2 807
  7. Čerstvé hlavičky sú v plnom prúde, komu dáte svoj hlas? 2 621
  8. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum 2 327
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťZatvoriť reklamu