Recepty: Lacno, rýchlo, sýto - tak varíme dnes

Koronavírus zatvoril doma celé rodiny. A tie treba nasýtiť. Rýchlo, lacno, chutne – a najmä z toho, čo dom dal. Na výzvu týždenníkov MY ste sa podelili o vaše rodinné recepty, nápady na spracovanie surovín a potravín. Môžete sa v kuchyni inšpirovať.

(Zdroj: Foto: Mária Bukovská)

Dnes som uvarila lacný, sýty a rýchly obed, píše Viera Darivčaková. Dodáva, že sa stretol s dobrým ohlasom.

Cestoviny so zeleninou

Potrebujeme:

Rôznu zeleninu, pór alebo cibuľku, olej, cesnak, soľ, čierne korenie, kari korenie, cestoviny

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Postup:

Na oleji (uprednostniť treba olivový, alebo iný, ktorý je poruke) krátko orestujeme na krúžky nakrájaný pór (dobrá je aj cibuľa, ešte lepšia jarná), pridáme roztlačený alebo nakrájaný cesnak, na hrubom strúhadle nastrúhaný väčší petržlen, väčšiu mrkvu (pomer záleží na tom, kto čo má rad), pridáme soľ, čierne korenie a kari korenie (ale môže byť aj iné podľa chuti v rodine). Krátko všetko orestujem, pridám k tomu uvarené cestoviny – ja uprednostňujem dlhšie rezance. Párkrát zamiešame a jedlo je hotové. Pre nevegetariánov možno do jedla pridať aj opraženú oravskú slaninku. Dobrú chuť!

SkryťVypnúť reklamu

Zemiaky s kyslou kapustou

Pani Gabriela Vráblová nám poslala recept na jedlo pre dve osoby. Takže pomer surovín treba prepočítať podľa počtu stravníkov, ktorých máte doma.

Potrebujeme:

1 kg stredne veľkých zemiakov, ½ kg kyslej kapusty, 1 stredne veľkú cibuľu, olej, podľa chuti slaninu (najlepšie oravskú). Slaninku ale možno v recepte aj vynechať.

Postup:

Zemiaky umyjeme, uvaríme v slanej vode do mäkka. Očistíme ich, pokrájame na kocky, zakryjeme kyslou kapustou. Do kastróla dáme polievkovú lyžicu oleja, na kocky pokrájanú slaninku a keď je slanina upražená pridáme aj na drobno pokrájanú cibuľku, pražíme ju do sklovita. Zemiaky s kapustou popučíme, vznikne kaša, ktorú ozdobíme opraženou slaninou s cibuľkou.

Moja mama toto jedlo často varila, ale bez slaniny. Tú som na kašu začala pridávať až ja. Jedlo je na pohľad krajšie naaranžované a aj chutnejšie.

SkryťVypnúť reklamu

Sedlač

Recept na prípravu tohto jedla nám poslala pani Miriam Beláková Bereková z Levíc. Vraj ho tak nazvali u nich doma. Možno ho pripraviť veľmi jednoducho, rýchlo a zasýti. Hoci uznáva, chutiť asi každému nebude. Ale, kto neochutná, nemôže dopredu nič tvrdiť.

Potrebujeme:

Pohánku, bryndzu a cibuľku.

Postup:

Už máte účet? Prihláste sa.
Dočítajte tento článok s predplatným MYregiony.sk
Odomknite článok za pár sekúnd cez SMS predplatné za 5 € každý mesiac.
Pošlite SMS s textom C6U47 na číslo 8787.
Zaplatením potvrdíte oboznámenie sa s VOP a Zásadami OOÚ.
Najobľúbenejšie
Prémium bez reklamy
2 ,00 / týždenne
Prémium
1 ,50 / týždenne
Štandard
1 ,00 / týždenne
Ak nebudete s predplatným SME.sk spokojný, môžete ho kedykoľvek zrušiť.
SkryťVypnúť reklamu

Najčítanejšie na My Regióny

Komerčné články

  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  4. Kam smerujú peniaze bohatých?
  5. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  8. Vitamín Cg: Kľúč k žiarivejšej a zjednotenej pleti
  1. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  3. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  4. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  5. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  6. Kam smerujú peniaze bohatých?
  7. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie 7 520
  2. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 7 088
  3. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 6 127
  4. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 4 422
  5. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji 4 241
  6. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 2 874
  7. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum 2 667
  8. Čerstvé hlavičky sú v plnom prúde, komu dáte svoj hlas? 2 624
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťZatvoriť reklamu